Inget kött?
En fråga som de flesta ställer när man serverar det här. Men, varför måste det alltid vara kött? Det kan vara gott ändå... Mer recept på Godare Mat...
Rostade grönsaker med dippsås (4 portioner)
Grönsaker:
2 sötpotatisar i klyftor
1 röd lök i klyftor
1 morot i stavar
2 rödbetor i klyftor
1 bakpotatis i klyftor
1 palsternacka i stavar
1 rotselleri i bitar
1 dl rapsolja (eller annan matolja)
salt
peppar
Grekisk dipp:1 burk fetaost
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
Italiensk dipp:
2 dl gräddfil
1/2 dl ketchup
1 krm italiensk salladskrydda
salt
peppar
Tillagning:
Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter. Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.
Källa: Godare Mat
Rostade grönsaker med dippsås (4 portioner)
Grönsaker:
2 sötpotatisar i klyftor
1 röd lök i klyftor
1 morot i stavar
2 rödbetor i klyftor
1 bakpotatis i klyftor
1 palsternacka i stavar
1 rotselleri i bitar
1 dl rapsolja (eller annan matolja)
salt
peppar
Grekisk dipp:1 burk fetaost
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
Italiensk dipp:
2 dl gräddfil
1/2 dl ketchup
1 krm italiensk salladskrydda
salt
peppar
Tillagning:
Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter. Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback