Inget kött?

En fråga som de flesta ställer när man serverar det här. Men, varför måste det alltid vara kött? Det kan vara gott ändå... Mer recept på Godare Mat...

Rostade grönsaker med dippsås (4 portioner)

Grönsaker:
2 sötpotatisar i klyftor
1 röd lök i klyftor
1 morot i stavar
2 rödbetor i klyftor
1 bakpotatis i klyftor
1 palsternacka i stavar
1 rotselleri i bitar
1 dl rapsolja (eller annan matolja)
salt
peppar

Grekisk dipp:1 burk fetaost
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar

Italiensk dipp:
2 dl gräddfil
1/2 dl ketchup
1 krm italiensk salladskrydda
salt
peppar

Tillagning:
Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter. Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0