Made in Italy

Kanske inte, men det har sitt ursprung i Italien. Mer italienskt? Det finns massor på Godare Mat så signa Matbrevet och få recept direkt till din e-mail varje vecka...

Svamplasagne (4 portioner)

Ingredienser:

ca 12 lasagneplattor

Svampsås:

2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
3/4 dl vetemjöl
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk kinesisk soja

Gratinering:

150 g riven västerbottensost

Tillagning:

Värm ugnen. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.

Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottenost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0