Made in Italy
Kanske inte, men det har sitt ursprung i Italien. Mer italienskt? Det finns massor på Godare Mat så signa Matbrevet och få recept direkt till din e-mail varje vecka...
Svamplasagne (4 portioner)
Ingredienser:
ca 12 lasagneplattor
Svampsås:
2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
3/4 dl vetemjöl
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
Gratinering:
150 g riven västerbottensost
Tillagning:
Värm ugnen. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottenost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Källa: Godare Mat
Svamplasagne (4 portioner)
Ingredienser:
ca 12 lasagneplattor
Svampsås:
2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
3/4 dl vetemjöl
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
Gratinering:
150 g riven västerbottensost
Tillagning:
Värm ugnen. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottenost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback