Medelhavet...

I Medelhavs-regionen finns det mycket mat med en otrolig variation, en aldrig sinande källa att hälla recept ur. Dagens brödrecept på Godare Mat har hittat hit från Italien...

Foccacia

Ingredienser:

5 dl kallt vatten
2 msk honung
25 gr jäst
2 msk äpplecidervinäger
1 dl olivolja
10 gr vanligt salt
2 tsk flingsalt
1 msk torkad rosmarin
ca 900 gr siktat dinkelmjöl

Tillagning:


Blanda rosmarin och hälften av olivoljan.

Häll vatten, mjöl, honung, äpplecidervinäger och resterande olivolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i.

Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter. Tillsätt vanliga saltet och blanda i två minuter till.

Smörj en ugnsform med hög kant ca 30x40 cm med lite av rosmarinoljan. Tryck ut degen i formen med mjölade händer.

Tryck gropar i degen med fingertopparna. Fördela resterande rosmarinolja och flingsalt jämt över hela degen.

Låt jäsa i 1,5 timme under bakduk. Sätt in i 240 graders ugn och sänk genast till 190 grader. Grädda ca 25 minuter, till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.

Låt brödet svalna på brödgaller med bakduk över. Servera som mat eller frukostbröd eller varför inte med en grön aioli.

Källa: Godare Mat


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag ska tipsa min mamma om denna blogg :)

2008-01-12 @ 07:11:11
URL: http://sjukdom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0