Middagsdax... Igen...
Det är märkligt att det blir dags att laga middag varenda dag... *ler* Ytterligare ett recept från Godare Mat...
Piri-piri-kyckling (4 personer)
Ingredienser:
4 stora kycklinglår
Svartpeppar, mellanmalen
1 tsk salt
250 g scharlottenlökar, ett nät
2 stora tomater, skurna i grova klyftor
1 burk stora vita bönor, avrunna och sköljda
1 dl vatten
1 påse bladspenat 125 g
½ citron, saften
1/4 dl olivolja
4 st fint stötta i mortel Piri-piri
Tillagning:
Värm upp ugnen till 225°. Lägg kycklinglår, skalade, halverade lökar och tomater i en ugnsform. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 35-40 minuter. Rör under tiden ihop citron, olivolja och Piri Piri. Ös eller pensla kycklingen 3-4 gånger med såsen under stektiden. Blanda i bönor och vatten efter ca 20 minuter. Prova om kycklingen är färdigstekt genom att sticka i den tjockaste delen på låret. Rinner köttsaften ur klar och fin är kycklingen färdig.
Servering:
Ta ut ugnsformen. Lyft ur kycklinglåren. Vänd ner bladspenaten bland grönsaker och skysås. Krydda med lite extra salt och svartpeppar samt låt kycklinglåren vila 4-5 minuter innan du serverar.
Källa: Godare Mat
Missa inte nyhetsbrevet på Godare Mat och få en massa nya goda recept och mycket annat i din inkorg varje vecka...