Middagsdax...

Dags för lite middag, av den lite nyttigare sorten idag...

Citronlax och risoni (4 portioner)

Ingredienser:


600 gram laxfilé
rivet skal från en citron
½ dl kallpressad rapsolja
svartpeppar
flingsalt
2,5 dl risonipasta
1 ½ dl Mjukost Pesto
1 knippe grön sparris
2 salladslökar
2-3 späda morötter
½ kruka basilika
salt
peppar
sallad efter egen smak

Tillagning:

Skär laxen i portionsbitar och lägg i en bunke. Tvätta citronen noggrant och riv skalet över laxen. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda noggrant. Låt marinera, gärna minst en timme.

Skär sparris, morötter och salladslök i bitar. Koka sparrisen och morötterna al dente och kyl ned i kallt vatten.

Koka risonin i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt Milko Mjukost Pesto. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna och lägg i laxen. Stek på båda sidor och lägg laxen i en ugnsfast form. Stek laxen på 120 grader tills den når en innertemperatur på 55 grader.

Hetta upp risonin och lägg i primörerna, vänd sist ned basilikabladen.

Servera laxen med pestorisoni och sallad.

Källa: Godare Mat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0