Middagsdax...
Dags för lite middag, av den lite nyttigare sorten idag...
Citronlax och risoni (4 portioner)
Ingredienser:
600 gram laxfilé
rivet skal från en citron
½ dl kallpressad rapsolja
svartpeppar
flingsalt
2,5 dl risonipasta
1 ½ dl Mjukost Pesto
1 knippe grön sparris
2 salladslökar
2-3 späda morötter
½ kruka basilika
salt
peppar
sallad efter egen smak
Tillagning:
Skär laxen i portionsbitar och lägg i en bunke. Tvätta citronen noggrant och riv skalet över laxen. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda noggrant. Låt marinera, gärna minst en timme.
Skär sparris, morötter och salladslök i bitar. Koka sparrisen och morötterna al dente och kyl ned i kallt vatten.
Koka risonin i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt Milko Mjukost Pesto. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och lägg i laxen. Stek på båda sidor och lägg laxen i en ugnsfast form. Stek laxen på 120 grader tills den når en innertemperatur på 55 grader.
Hetta upp risonin och lägg i primörerna, vänd sist ned basilikabladen.
Servera laxen med pestorisoni och sallad.
Källa: Godare Mat