Något sött...
Vem älskar inte Dumle-kola? Och vem älskar inte kakor? Prova att kombinera båda... Fler läckra kakor på Godare Mat...
Dumlekolakakor (20 st)
Ingredienser:
125 gr smör rumstempererat
1,25 dl florsocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
0,9 dl kakaopulver
20 dumlekola
1,25 dl fint hackade valnötter
1 msk florsocker
Tillagning:
Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter.
Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut
Rör ned mjöl, hälften av valnötter, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täck över och sätt i kylen en timme.
Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen. Skär din deghalva i 10 lika stora bitar (ca 25 gr styck), tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar.
Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med en msk florsocker, grädda i förvärmd ugn (190 grader) på silikonmatta eller bakplåtspapper ca 8 minuter. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt. Gör likadant med andra halvan av kakdegen.
Dessa småkakor med seg kola inuti blir underbart goda, choklad och muscovadosocker är som alltid en perfekt kombination i kakor.
Källa: Godare Mat
Dumlekolakakor (20 st)
Ingredienser:
125 gr smör rumstempererat
1,25 dl florsocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
0,9 dl kakaopulver
20 dumlekola
1,25 dl fint hackade valnötter
1 msk florsocker
Tillagning:
Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter.
Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut
Rör ned mjöl, hälften av valnötter, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täck över och sätt i kylen en timme.
Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen. Skär din deghalva i 10 lika stora bitar (ca 25 gr styck), tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar.
Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med en msk florsocker, grädda i förvärmd ugn (190 grader) på silikonmatta eller bakplåtspapper ca 8 minuter. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt. Gör likadant med andra halvan av kakdegen.
Dessa småkakor med seg kola inuti blir underbart goda, choklad och muscovadosocker är som alltid en perfekt kombination i kakor.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback