När tiden rinner ut...
Skulle egentligen ha lagat till lax, men kom på att jag har ju ett möte sent på eftermiddagen och ingen lust att stå sent på kvällen och laga mat. Vad gör man då? Jo, man komponerar något nytt som kan göras färdigt innan och sedan bara serveras... *ler*
Tobbes Falu-sallad (6-8 portioner)
Ingredienser:
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3-4 fasta tomater
1/2 gurka
1-2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
Tillagning:
Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Källa: Godare Mat
Tobbes Falu-sallad (6-8 portioner)
Ingredienser:
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3-4 fasta tomater
1/2 gurka
1-2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
Tillagning:
Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback