Old fashioned...
Det har varit lite lugnt med inläggen den här helgen, men snart är vardagen över oss igen och allt kan återvända till det vanliga. Under tiden, passa på att njuta av en gammaldags klassiker som aldrig egentligen blir omodern. Mer härliga kakor på Godare Mat...
Gammaldags pepparkaka
Ingredienser:
100 g Svenskt Smör
2 ½ dl brun farin
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
1 dl fast lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Tillagning:
Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten. Häll den i en smord och bröad, avlång bakform, 1 ½ l. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 - 60 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt. Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsylt.
Källa: Godare Mat