Rött eller grönt?
Varför inte båda? Härlig enkel pastarätt, givetvis den också från Godare Mat... Missa inte att signa Matbrevet och få hela veckans recept och mycket mer direkt till din inkorg...
Pasta med rödgrön sås (4 portioner)
Ingredienser:
250 g champinjoner
1 rödlök
1 liten zucchini (squash)
2 morötter
1 röd paprika
1 msk olivolja eller margarin
1 1/2-2 dl koncentrerad grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
salt eller örtsalt
svartpeppar
färsk eller torkad basilika
1 dl matlagningsyoghurt
4 portioner pasta
Tillagning:
Putsa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär zucchinin i tärningar. Skala och skölj morötterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär morötter och paprika i tärningar.
Fräs svampen och grönsakerna i oljan på svag värme utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och kryddor och låt såsen småkoka ca 10 minuter. Lyft kastrullen från plattan och rör ner yoghurten, smaka av.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Värm såsen men låt den inte koka. Lägg upp pastan på varma tallrikar och fördela såsen ovanpå. Garnera med färska basilikablad.
Källa: Godare Mat