Sallad... Igen...
Premiären för det gratis nyhetsbrevet (Matbrevet) på Godare Mat börjar närma sig och laga mat just nu är inget jag har tid med, så jag har gjort en sallad, av mexikansk typ den här gången. Prova du också, både salladen och brevet...
Mexikansk sallad (4-6 portioner)
Sallad:
2 burkar röda bönor
1 pkt frysta majskorn
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stark vitlökskorv, t ex chorizo
2 hårdkokta ägg
2 avokador
saft av 1/2 citron
Sås:
3 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
Tillagning:
Blanda ingredienserna till såsen och låt stå kallt någon timme innan servering. Låt bönorna rinna av. Låt majskornen få ett snabbt uppkok. Finhacka löken. Skär paprikorna i tärningar. Skiva eller strimla korven. Skär äggen och avokadorna i klyftor. Pensla avokadoklyftorna med lite citronsaft så att de ej mörknar.
Blanda bönor, majskorn, lök, paprika och korv i en skål eller lägg upp på tallrikar.
Garnera med ägg- och avokadoklyftor.
Servera salladen med såsen, gröna pepperonifrukter och bröd.
Källa: Godare Mat