Simma lugnt...

Alldeles för lite skaldjur har det varit bland recepten här, tänkte ta och rätta till det... Gör samtidigt två flugor på smällen och får med en sallad... *ler* Ett av många härliga recept på Godare Mat, missa inte nyhetsbrevet där...

Räksallad med chili (4 portioner)

Ingredienser:


1,5 kg räkor med skal
200 gr valfri sallad (ruccola, frisésallad, isberg)
1 hackad röd paprika
2 dl ringad salladslök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk honung
1 dl vittvin
1 dl vatten
1 msk färskpressad limesaft
0,5-1 urkärnad hackad spanskpeppar
0,5 fiskbuljongtärning
1 msk olivolja
salt
fisksås efter smak
sweet chilisås efter smak

Tillagning:

Skala räkorna(koka gärna en god buljong på skalet och frys in till ett senare tillfälle).

Fräs paprika, chili och vitlök i olivolja.

Slå på det vita vinet, honungen, limesaften, vattnet och buljongtärningen.

Koka ihop till hälften och smaka av med fisksås, salt, och sweetchili. Så här långt går det att förbereda i förväg.

Precis innan du serverar, kokar du upp såsen. Vänd i räkor, sallad och salladslök. De får bara precis bli varma annars blir räkorna sega och salladen tråkig.

Denna sallad går bra att äta kall, då låter man såsen bli kall och blandar den med sallad och räkorna.

Servera som en lätt lunch eller middag, det går även bra att äta dessa räkor med kokt eller stekt ris till om man vill ha en mera matig rätt.

Källa: Godare Mat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0