Smak av Indien
Världen är full av smaker och jag hämtar inspiration från alla möjliga håll. Dagens Rätt på Godare Mat har sitt ursprung i Indien och doftar härligt av curry, kummin och kardemumma...
Indisk räkgryta (4 portioner)
Ingredienser:
Räkgryta:
1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
2 krm spiskummin
2 krm kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar
2 tsk curry
2 msk Svenskt Smör
3 1/2 dl jasminris
6 dl vatten
1 tsk salt
1 grön paprika
1 röd paprika
1 liten purjolök
250 g skalade räkor
Sås:
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1 1/2 tsk koriander
2 tsk fransk senap
1/2 dl finskuren bladpersilja
Tillagning:
Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt den stå kallt och mogna.
Fräs gul lök, vitlök och kryddor i smör i en gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Häll i vatten och salt. Låt koka 15 min.
Skär paprikorna i bitar. Skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i grytan. Koka ytterligare ca 5 min tills riset blir klart.
Lägg i räkorna. Servera grytan med såsen.
Källa: Godare Mat
Låter jättegott!