Smak av Provence
Idag tar jag det lugnt, gör något som är enkelt och till största delen sköter sig själv. Ett exempel på recept som kommer från våra gästkockar på Godare Mat...
Gräddig färskost à la Provence
Ingredienser:
1 liter filmjölk
1½-2 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
Tillagning:
Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
Källa: Godare Mat
Gräddig färskost à la Provence
Ingredienser:
1 liter filmjölk
1½-2 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
Tillagning:
Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback