Stillar sötsuget...

Det är märkligt ändå, ju senare på kvällen man sitter och jobbar desto starkare blir sötsuget. Tur att Godare Mat har en aldrig sinande rad av läckra recept att stilla sötsuget med...

Päron- och nougatpaj (4 portioner)

Ingredienser:

Pajdeg:

125 g Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 ägg

Fyllning:

2 dl Crème Fraiche 34 %
75 g nougat i bitar
2 ägg
2 stora fasta päron

Tillagning:

Knåda ihop en smidig deg av ingredienserna till pajen slå in i plast och låt vila i kyl ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med degen picka i botten med en gaffel. Täck med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

Värm Crème Fraiche och nougat försiktigt rör tills nougaten smälter. Tag blandningen från plattan och rör ner äggen. Skala kärna ur och tärna päronen. Lägg pärontärningarna i pajskalet och slå över nougatcrèmen. Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen börjat stelna. Låt pajen kallna innan du serverar den.

Källa: Godare Mat


Snart dags att skicka ut veckans Matbrev, missa det inte...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0