Surt & Sött

Jag har fått "klagomål" på min blogg, alldeles för mycket gott och den stora vinnaren blir Viktväktarna... *ler* Här kommer ännu mer gott från Godare Mat... Prenumerera på Matbrevet och få en massa gott direkt till din inkorg...

Citron- och limepaj (16 personer)

Ingredienser:

Pajskal 2 st 30 cm:
250 gr smör
3,5 dl florsocker
1 tsk salt
8,5 dl mjöl
4 äggulor
1 ägg till att pensla pajskalen
3 msk vatten

Fyllning:
4 dl strösocker
8 ägg
3,5 dl grädde
2 dl limesaft
1 dl citronsaft

Tillagning:

Finfördela smöret i mjöl och socker, tillsätt vatten, salt och äggulor. Arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 15-30 min, vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.

Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Vispa samman socker och ägg i en skål. Rör sakta ned grädden, saften från citronen och limen.

Slå sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 180 graders ugn ca 40 minuter.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0