That's that...
Såja, så var veckans Matbrev skickat till 200+ prenumeranter och det är dags att fundera på middagsmaten... Varför inte Dagens Rätt på Godare Mat?
Fiberrika pannbiffar (4 portioner)
Ingredienser:
500 g nöt-eller blandfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 msk smör
2-3 msk kalvfond på flaska
1 dl vatten
1 st ägg
1 msk gul lök, riven
1 tsk salt
2 krm Vitpeppar, malen
en klick smör till stekning
Tillagning:
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten. Låt blandningen svälla i ca 10 min. Tillsätt sedan ägg, lök, salt och peppar. Lägg i köttfärsen och arbeta samman tills allt är väl blandat. Fukta händerna med lite olja och forma färsen till pannbiffar (som du hackat ett rutmönster i). Lägg dem på ett smörpapper.
Stek pannbiffarna ca 3 min/sida i medelvarm panna.
Gott till är potatismos med färsk persilja, lingonsylt, gröna ärtor och stekt lök.
Källa: Godare Mat
Fiberrika pannbiffar (4 portioner)
Ingredienser:
500 g nöt-eller blandfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 msk smör
2-3 msk kalvfond på flaska
1 dl vatten
1 st ägg
1 msk gul lök, riven
1 tsk salt
2 krm Vitpeppar, malen
en klick smör till stekning
Tillagning:
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten. Låt blandningen svälla i ca 10 min. Tillsätt sedan ägg, lök, salt och peppar. Lägg i köttfärsen och arbeta samman tills allt är väl blandat. Fukta händerna med lite olja och forma färsen till pannbiffar (som du hackat ett rutmönster i). Lägg dem på ett smörpapper.
Stek pannbiffarna ca 3 min/sida i medelvarm panna.
Gott till är potatismos med färsk persilja, lingonsylt, gröna ärtor och stekt lök.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback