Trött...
Trött som tusan, har spenderat större delen av min tid i helgen med att programmera sökmotorn för de kommande medlemssidorna på Godare Mat. Äntligen klar!
Sugen på något gott? Här kommer Dagens Söta...
Lingonterrin med kolasås (4 portioner)
Ingredienser:
Lingonterrin:7 dl lingonsylt
6 gelatinblad
3 hela (eller 6 halva) inkokta päron
1 dl vatten
Hasselnötskaka:110 g hasselnötter, finmalda eller mixade
75 g Svenskt smör
2/3 dl strösocker
2 äggvitor
2/3 dl vetemjöl
Kolasås:
2 dl Vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
Tillagning:
Lingonterrin:
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Skiva päronen och klä två terrinformar med plastfolie. Ta upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Rör ner gelatinet i sylten och vattnet. Varva sylt, kakbitar och päronskivor.
Hasselnötskaka:
Rör ihop smör och socker. Vispa äggvita lätt och rör ner i smeten. Vänd i nötter och mjöl. Fördela smeten i smorda och mjölade terrinformar. Grädda i ugn på 175°C, ca 15?20 minuter. Låt svalna och bryt sedan kakan i bitar.
Kolasås:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ca 10 minuter. Rör då och då i botten så att det inte bränner. Dra av från värmen.
Skär upp terrinen i skivor och servera med kolasås och vaniljglass.
Källa: http://www.godaremat.se/