Tungt...
Så vars den där 40-årsfesten avverkad, både som "caterer" och "party animal", inte utan att man är lite tung i huvudet idag... *ler* Blir inget avancerat till middag idag, bara en sallad. Fler sallader på Godare Mat...
Salade Nicoise (6 portioner)
Ingredienser:
Sallad:
250 g haricots verts
1 grönsalladshuvud eller 1/2 huvud isbergssallad
1 burk tonfisk i vatten, ca 200 g
4 medelstora kokta kalla potatisar
3 hårdkokta ägg
4 tomater
1 burk sardeller, ca 50 g
svarta oliver
Dressing:
1 msk vinäger
salt
peppar
1 1/2 msk olja, helst olivolja
1 1/2 msk vatten
Tillagning:
Koka bönorna nätt och jämnt mjuka, låt dem rinna av och svalna. Skölj och strimla salladen. Låt tonfisken rinna av. Skala och skiva potatisen. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skär tomaterna i klyftor eller skivor.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Varva salladsingredienserna i en skål eller lägg dem i grupper på ett stort fat. Garnera med sardeller och svarta oliver och häll över dressingen.
Källa: Godare Mat