Två flugor...
Så var det dags igen att göra två flugor på smällen... Två sorters mat har man alldeles för sällan, soppa och fisk. Varför inte ha båda samtidigt? Roade mig med att komponera en fisksoppa när det ändå var dags att laga middag... Receptet kommer givetvis också att finnas på Godare Mat...
Fisksoppa à la Sir Toby (8-10 portioner)
Ingredienser:
600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande)
200 g skalade räkor
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 bit rotselleri (ca 300 g)
1 kg potatis
1½-2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk hela fänkålsfrön
1 kruka gräslök
Tillagning:
Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Källa: Godare Mat
Fisksoppa à la Sir Toby (8-10 portioner)
Ingredienser:
600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande)
200 g skalade räkor
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 bit rotselleri (ca 300 g)
1 kg potatis
1½-2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk hela fänkålsfrön
1 kruka gräslök
Tillagning:
Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback