Vårt dagliga bröd...
De som prenumererar på Matbrevet, här kommer brödet till gyros-köttet... *ler* Så är det en vecka kvar till nästa utskick, nyfiken?
Pitabröd (16 st)
Ingredienser:
5 dl vatten
ca 850 gr vetemjöl special
25 gr jäst
2 msk olivolja
10-15 gr salt
2 msk honung
Tillagning:
Lägg mjölet, honung, jäst, vatten och olivoljan i köksmaskinens bunke.
Arbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
Dela degen i 16 lika stora bitar, ca 60 gr st, och kavla ut varje bit till en rund kaka på cirka 12 centimeter i diameter och 3 mm tjock. Mjöla plåtarna och lägg 4 bröd på varje plåt.
Låt jäsa till dubbel tjocklek grädda sedan 4-5 min i 250 graders ugn. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
Detta blir ett perfekt pitabröd, fyll med valfri fyllning och njut. Om du vill kan du göra dem lite mindre i storlek och använda dem som hamburgerbröd.
Källa: Godare Mat