Vegetativt...

Inte ens 7 på morgonen och jag planerar redan middag. Med alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid att göra det på måste man planera i förväg. Godare Mat håller mig utan tvekan sysselsatt...

Vegetarisk Chili con Carne (4 portioner)

Ingredienser:

2 msk smör
2 st (150 g) morötter, strimlade
2 st (ca 200 g) palsternackor
1 bit ( a 100 g) rotselleri
3 st (ca 200 g) rödbetor
150 g färska champinjoner, skivade
1 tsk vitlök, finhackad
1 st (70 g) gul lök, hackad
1/2 grönsaksbuljong tärning
1 burk (400 g) krossade tomater
2 tsk Chili Spicemix
1 msk Örtsalt
1 1/2 msk Svartpeppar, mellanmalen
2 krm Timjan
1/2 msk Gräslök
1 msk Persilja
2 burkar kidney beans, avrunna

Tillagning:

Fräs rotfrukterna, löken, champinjonerna och vitlöken i matfettet i ca 5 min. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen, kryddor, krossad tomat och bönor. Låt koka 5-8 min.

Serveras med grovt bröd och gräddfil.

Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0