Är du en Vardagskock?
Alla är egentligen Vardagskockar. En del går ett steg längre och skapar nya rätter och några ger till och med ut en kokbok. Ett exempel på vad du kan hitta i Vardagskocken nedan, receptet på aioli finns även det i kokboken...
Grillad skinkschnitzel med Tobbes aioli
Ingredienser 4 portioner:
4-6 skinkschnitzlar (ca 400 g)
vitlökspulver
malen ingefära
1 grön zucchini
salt
vitpeppar
2 gula lökar
1/2 sats Tobbes aioli
Tillagning:
Torka av schnitzlarna med hushållspapper. Dofta över vitlökspulver på ena sidan och ingefära på andra.
Lägg i plast och låt marinera några timmar i kylskåp.
Ansa löken och skär den i 1/2-centimeter tjocka skivor. Skär zucchinin i 1/2-centimetertjocka skivor.
Starta grillen. Dofta lite salt över schnitzlarna och grilla dem 2-3 minuter på varje sida. Grilla sedan zucchini- och lökskivorna tills de får färg och blir lagom mjuka.
Servera skinkschnitzlarna med zucchini, lök, pommes frites och Tobbes aioli. Servera gärna en grön sallad till och kanske lite gurka och tomat.
Godare Mat och Vardagskocken
Grillad skinkschnitzel med Tobbes aioli
Ingredienser 4 portioner:
4-6 skinkschnitzlar (ca 400 g)
vitlökspulver
malen ingefära
1 grön zucchini
salt
vitpeppar
2 gula lökar
1/2 sats Tobbes aioli
Tillagning:
Torka av schnitzlarna med hushållspapper. Dofta över vitlökspulver på ena sidan och ingefära på andra.
Lägg i plast och låt marinera några timmar i kylskåp.
Ansa löken och skär den i 1/2-centimeter tjocka skivor. Skär zucchinin i 1/2-centimetertjocka skivor.
Starta grillen. Dofta lite salt över schnitzlarna och grilla dem 2-3 minuter på varje sida. Grilla sedan zucchini- och lökskivorna tills de får färg och blir lagom mjuka.
Servera skinkschnitzlarna med zucchini, lök, pommes frites och Tobbes aioli. Servera gärna en grön sallad till och kanske lite gurka och tomat.
Godare Mat och Vardagskocken
Kommentarer
Trackback