Boktipset...

Du har säkert hört talas om Vardagskocken från Godare Mat vid det här laget och du vet nog också att det är den första i en hel serie.
 
Att nästa handlar om bara pajer vet du också, men vad du inte vet är vilka fler som är planerade. En av dem är Matresan och innehåller bara recept inspirerade av all världens kök. Till exempel Belgien...
 
Boeuf haché à la Belgique
 
Ingredienser 6 portioner:
 
Boeuf haché:
800 g nötfärs
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk muskot
 
Carrottes à la Belgique:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
 
Tillagning:
 
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
 
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
 
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
 
Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
 
Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 10 minuter på varje sida.
 
Servera biffarna med morötterna och pommes frites. Gott att ha till är också Tobbes aioli.
 
Receptet på aioli finns i Vardagskocken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0