Det som gör skillnad...
Det är inte alltid själva rätten som gör att en del måltider blir så himla goda, det är många gånger tillbehören. På Godare Mat finns en hel sektion med bara tillbehör av olika slag från hela världen...
Carrottes à la Belgique (4-6 portioner)
Ingredienser:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Servera morötterna till stekt kött med kokt potatis.
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Ingredienser:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Servera morötterna till stekt kött med kokt potatis.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback