En sockerbagare här bor i staden...
Mer gott från provköket på Godare Mat. Alla recept skapade där kommer snart i en kokbok i tryck, så håll ögonen öppna... Eller prenumerera på Matbrevet och få informationen direkt till din e-mail...
Tobbes mintchokladkaka
Ingredienser:
200 g mörk choklad med mint
100 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
100 g flagad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 175º.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
Rör sedan ner flagad mandel i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Tobbes mintchokladkaka
Ingredienser:
200 g mörk choklad med mint
100 g margarin eller smör
2 dl socker
4 ägg
100 g flagad mandel
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Tillagning:
Sätt ugnen på 175º.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör sedan ner ett ägg i taget.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
Rör sedan ner flagad mandel i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback