Först att veta...
Var bland de första att få informationen om nya tjänster och produkter från Godare Mat, bli gratis prenumerant på Matbrevet. Nästa utskick om mindre än ett dygn...
Med Matbrevet får du alla veckans Dagens på Godare Mat plus ett flertal bonusrecept, du får intressant fakta och fina erbjudanden...
Tobbes Falu-sallad (6-8 portioner)
Ingredienser:
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3-4 fasta tomater
1/2 gurka
1-2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
Tillagning:
Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Med Matbrevet får du alla veckans Dagens på Godare Mat plus ett flertal bonusrecept, du får intressant fakta och fina erbjudanden...
Tobbes Falu-sallad (6-8 portioner)
Ingredienser:
600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3-4 fasta tomater
1/2 gurka
1-2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja
Tillagning:
Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.
Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback