Grilla belgiskt...
En gång i urtiden var jag i Belgien och studerade. Vid ett tillfälle var jag bjuden hem till en familj på grillfest och blev serverad dessa läckra biffar. Recept har nu skapats och anpassats för svenska råvaror. Fler goda grillrecept finns på Godare Mat...
Boeuf haché à la Belgique (6 portioner)
Ingredienser:
Boeuf haché:
800 g nötfärs
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk muskot
Carrottes à la Belgique:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 5 minuter på varje sida.
Servera biffarna med morötterna och pommes frites.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Boeuf haché à la Belgique (6 portioner)
Ingredienser:
Boeuf haché:
800 g nötfärs
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk muskot
Carrottes à la Belgique:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 5 minuter på varje sida.
Servera biffarna med morötterna och pommes frites.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Postat av: Sanna
Ha en bra dag :)
Trackback