Härlig frukost
Kan man börja dagen bättre än med härliga färska baguetter? Med en riktigt god frukost kan dagen inte bli annat än bra. Hundratals fler läckra matbröd hittar du på Godare Mat...
Tobbes vitlöksbaguetter (9 st)
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk brödsirap
1 tsk hel fänkål
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olja
11-12 dl vetemjöl
Tillagning:
Stöt fänkålen i en mortel.
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 37° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, fänkål, olja och brödsirap samt pressa över vitlöken.
Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt tills den är smidig.
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela degen i 3 delar som i sin tur delas i vardera 3 bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan duk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 275°.
Skär ett par snitt med vass kniv i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten.
Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Tobbes vitlöksbaguetter (9 st)
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk brödsirap
1 tsk hel fänkål
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olja
11-12 dl vetemjöl
Tillagning:
Stöt fänkålen i en mortel.
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 37° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, fänkål, olja och brödsirap samt pressa över vitlöken.
Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt tills den är smidig.
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela degen i 3 delar som i sin tur delas i vardera 3 bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan duk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 275°.
Skär ett par snitt med vass kniv i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten.
Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback