Italian Green
Den första färgen i italienska flaggan och även det första av tre pastarecept skapade som hyllning till Italiens matkultur. Många fler goda italienska rätter hittar du på Godare Mat...
Italian Green (4 portioner)
Ingredienser:
4 port tagliatelle verdi
4 st Salsiccia eller annan vitlökskorv
Sås:
800 g broccolibuketter
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt, riven eller malen
2 tsk potatismjöl
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka upp köttbuljongen och lägg i broccolin. Låt sjuda under lock 5-10 minuter under lock tills broccolin är mjuk. Prova med en sticka.
Stek eller grilla korvarna och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädden och mixa med en stavmixer direkt i grytan till en jämn sås.
Finhacka basilikan och persiljan. Spara några basilika-toppar till garnering.
Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt till såsen.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen och rör ner basilika och persilja. Blanda med den kokta pastan.
Lägg upp pastan på tallrikarna med korven. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Italian Green (4 portioner)
Ingredienser:
4 port tagliatelle verdi
4 st Salsiccia eller annan vitlökskorv
Sås:
800 g broccolibuketter
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt, riven eller malen
2 tsk potatismjöl
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka upp köttbuljongen och lägg i broccolin. Låt sjuda under lock 5-10 minuter under lock tills broccolin är mjuk. Prova med en sticka.
Stek eller grilla korvarna och lägg upp på tallrikar.
Tillsätt grädden och mixa med en stavmixer direkt i grytan till en jämn sås.
Finhacka basilikan och persiljan. Spara några basilika-toppar till garnering.
Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt till såsen.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
Ta såsen från värmen och rör ner basilika och persilja. Blanda med den kokta pastan.
Lägg upp pastan på tallrikarna med korven. Garnera med färsk basilika.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Postat av: mingla
Har du badat något ännu då :) ?
Postat av: Hannah
Hej på dig! :) Jag fyller 18 år idag!
Ge mig gärna en födelsedagspresent i form utav din röst på mig i en modelltävling! Här är länken till tävlingen: http://breeze.se/modell/Default.aspx?PagId=4&id=5&sort=all&model=82
Tack på förhand! :D
Trackback