Kina-syndrom?

Ingen härdsmälta här, bara god mat av kinesisk typ med Dagens Rätt från Godare Mat...
 
Om några timmar, vid middagstid, är det dags för veckans Matbrev. Du missar väl inte att prenumerera gratis?
 
Strimlat fläsk à la Tobbe (4 portioner)
 
Ingredienser:
 
750 g grytbitar av fläsk
3 schalottenlökar
2 gröna spansk peppar
2 medelstora morötter
2 gröna paprikor
1 liten purjo
100 g champinjoner, små färska
200 g bambuskott (från burk)
4 msk olja
50 g valnötskärnor
4 tsk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 hönsbuljongtärning
 
Tillagning:
 
Skär köttet i smala strimlor. Skala schalottenlöken och hacka fint. Dela spansk peppar, skrapa ur kärnorna och strimla eller hacka fruktköttet. Skala moroten och hacka den fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Ansa purjolöken och skölj bort eventuella jordrester. Strimla den. Ansa svampen och skär den i skivor.
 
Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Tillsätt lite fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Hetta upp mer fett och fräs köttet ett par min under omrörning. Tag upp och låt också det rinna av på hushållspapper.
 
Fräs sedan morötter, paprika och svamp någon minut. Blanda i bambuskott, lök och spansk peppar och fräs under omrörning ytterligare 1-2 min. Rör ut Maizenan i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt allt koka upp.
 
Servera med jasminris.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0