Plockat blommor än?
Har du varit ute och plockat blommor än så du kan göra fläderblomsmarmelad? Här kommer ett till läckert recept från Godare Mat på vad du kan använda den till...
Tobbes banan- och fläderblomskakor (30-35 st)
Ingredienser:
Deg:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl flädermarmelad
1 1/2 banan
1 1/2 dl grädde
6 msk potatismjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk varmt vatten
10-12 droppar gul karamellfärg
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
Mosa bananen och rör samman med fläderblomsmarmelad och potatismjöl.
Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna innan glasering.
Blanda florsocker, vatten och karamellfärg i ett glas och lägg på kakorna så det täcker fyllningen tunt. Låt glasyren stelna före servering.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Tobbes banan- och fläderblomskakor (30-35 st)
Ingredienser:
Deg:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl flädermarmelad
1 1/2 banan
1 1/2 dl grädde
6 msk potatismjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk varmt vatten
10-12 droppar gul karamellfärg
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
Mosa bananen och rör samman med fläderblomsmarmelad och potatismjöl.
Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna innan glasering.
Blanda florsocker, vatten och karamellfärg i ett glas och lägg på kakorna så det täcker fyllningen tunt. Låt glasyren stelna före servering.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback