Romerska bågar på nytt sätt

Ge mig en ask med romerska bågar och fria händer, resultatet blir något alldeles extraordinärt. Precis skapad i provköket hos Godare Mat är en ny läcker dessertpaj. Missa inte heller den nya kokboken Vardagskocken...
 
Apelsinchokladpaj à la Tobbe
 
Ingredienser 8-10 portioner:
 
Pajdeg:
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
150 g ljus choklad med apelsin
2 äggulor
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
 
Garnering:
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Tillagning:
 
Sätt ugnen på 150º.
 
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
 
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i en pajform.
 
Smält chokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ner äggulorna en i taget.
 
Vispa äggvitorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet i chokladsmeten.
 
Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Bred ut fyllningen över hela bottnen.
 
Grädda i cirka 30-40 minuter i mitten av ugnen.
 
Låt kallna innan pajen garneras.
 
Vispa grädde, strösocker och vaniljsocker hårt. Spritsa över pajen och servera.
 
Godare Mat och Vardagskocken

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hoppas du får en bra dag. :)

2008-06-27 @ 14:48:24
URL: http://artondejuni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0