Smörigt & Smarrigt
Helt nytt recept på grymt goda bullar till eftermiddagsfikan. Mer gott på Godare Mat...
Tobbes smörbullar (25-30 st)
Ingredienser:
25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
2-3 msk lättmargarin eller rumsvarmt smör
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Tillagning:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli ca 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och häll sedan i resten.
Blanda i socker, salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar.
Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
Värm ugnen till 175°.
Riv mandelmassan. Rör ut den med lättmargarin.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Kavla ut degen tunnt till en stor rektangel. Sporra eller skär ut kvadrater 10 x 10 cm stora och lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat.
Vik upp spetsarna och kläm ihop skarvarna. Lägg kakorna i bullformar med skarven nedåt.
Låt jäsa 20 minuter under duk.
Pensla med att uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Tobbes smörbullar (25-30 st)
Ingredienser:
25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
2-3 msk lättmargarin eller rumsvarmt smör
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Tillagning:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli ca 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och häll sedan i resten.
Blanda i socker, salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar.
Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
Värm ugnen till 175°.
Riv mandelmassan. Rör ut den med lättmargarin.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Kavla ut degen tunnt till en stor rektangel. Sporra eller skär ut kvadrater 10 x 10 cm stora och lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat.
Vik upp spetsarna och kläm ihop skarvarna. Lägg kakorna i bullformar med skarven nedåt.
Låt jäsa 20 minuter under duk.
Pensla med att uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Postat av: josefin
ha en bra dag! :D
Postat av: Jenny
Ha en fortsatt trevlig dag! :D Om ett tag är det ju fotboll, Sverige - Spanien, vad tror du att det blir? :)(eller du kanske inte ska titta på det? aja:D) Kika gärna in i min blogg och släng in en kommentar om du har tid! :D
Trackback