Utdrag ur...
Du har väl inte missat att Godare Mat nu har publicerat sin första kokbok i tryck, Vardagskocken? Här ett litet utdrag från den...
Tobbes banan- och fläderblomskakor (30-35 st)
Ingredienser:
Deg:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl fläderblomsmarmelad
1 1/2 banan
1 1/2 dl grädde
6 msk potatismjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk varmt vatten
10-12 droppar gul karamellfärg
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
Mosa bananen och rör samman med fläderblomsmarmelad och potatismjöl.
Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna innan glasering.
Blanda florsocker, vatten och karamellfärg i ett glas och lägg på kakorna så det täcker fyllningen tunt. Låt glasyren stelna före servering.
På grund av fyllningens porösa textur bör glasyren appliceras någon timme före servering eftersom den vid längre förvaring absorberas av fyllningen.
Kakorna kan även serveras oglaserade som bakelse med vispad grädde toppad med lite riven choklad.
Godare Mat och Vardagskocken
Tobbes banan- och fläderblomskakor (30-35 st)
Ingredienser:
Deg:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl fläderblomsmarmelad
1 1/2 banan
1 1/2 dl grädde
6 msk potatismjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk varmt vatten
10-12 droppar gul karamellfärg
Tillagning:
Sätt ugnen på 150º.
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
Mosa bananen och rör samman med fläderblomsmarmelad och potatismjöl.
Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna innan glasering.
Blanda florsocker, vatten och karamellfärg i ett glas och lägg på kakorna så det täcker fyllningen tunt. Låt glasyren stelna före servering.
På grund av fyllningens porösa textur bör glasyren appliceras någon timme före servering eftersom den vid längre förvaring absorberas av fyllningen.
Kakorna kan även serveras oglaserade som bakelse med vispad grädde toppad med lite riven choklad.
Godare Mat och Vardagskocken
Kommentarer
Postat av: Erika
Hoppas att du får en bra midsommar!
Trackback