Vårt dagliga bröd...

Bakdagarna i provköket genererade inte bara söta kakor, det skapades en massa gott matbröd också. Du kan bli medlem gratis på Godare Mat och hitta massor med recept på både mat, dryck och bakverk. Ett exempel är det här läckra brödet inspirerat av grekisk brödtradition...
 
Tobbes oreganobröd
 
Ingredienser:
 
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
1 ägg
8 dl vetemjöl
100 g Keso
1 kruka färsk oregano
 
Tillagning:
 
Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten, ca 37°. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och ett uppvispat ägg.
 
Rör ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek på dragfri plats, ca 1 tim.
 
Spara ca 1/4 av degen. Forma resten till en platt längd.
 
Smula sönder Keson och lägg den ovanpå längden tillsammans med finhackad oregano.
 
Rulla degen och forma den till en ring. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Forma resten av degen till en bulle. Lägg den mitt i ringen så att den helt fyller ut hålet.
 
Låt degen jäsa ca 30 min.
 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 200° i ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0