Bara en timme kvar...
Japp, nu är det bara en timme kvar, sedan är det dags för middag. Givetvis blir det Dagens Rätt på Godare Mat...
Först ska Matbrevet skickas ut och det sker också om en timme, så du har fortfarande tid kvar att prenumerera och hinna få veckans upplaga...
Tomatdoftande pastasås med kyckling (4 portioner)
Ingredienser:
Kyckling:
1 kg kycklinglår
salt
malen ingefära
Sås:
2 msk olivolja
1 liten purjolök
1 gul lök
3 brk hela tomater
3 msk tomatpuré
ev 1-2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk kumminfrön
2 tsk basilika eller oregano
2 tsk Sambal Oelek
2 tsk strösocker
1 köttbuljongtärning
salt
vitpeppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.
Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.
Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt tomaterna med spadet och tomatpuré. Pressa eventuellt vitlök över. Låt sjuda i 10 minuter.
Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.
Låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.
Källa: Godare Mat med Matbrevet