Choklad-morgon
Börjar dagen lugnt, kaffe och något gott att tugga på. Det blir stressigt nog ändå med allt jobb som måste göras. Imorgon är det dags igen för ännu ett utskick av Sveriges bästa nyhetsbrev för mat och dryck, Matbrevet...
Pain au chocolat express (4 st)
Ingredienser:
2 små plattor smördeg
2 msk Nutella
1/2 dl mörk choklad, grovhackad
1 ägg
1 1/2 tsk råsocker
Tillagning:
Kavla ut smördegplattorna lite och dela dem på mitten. Bred Nutella i en rand i mitten av varje platta och strö över chokladen.
Pensla kanterna med ägg och vik den ena kanten mot mitten. Vik sedan över den andra kanten omlott mot mitten.
Vänd rullarna upp och ner med skarven nedåt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över råsockret. Skåra fem sträck i varje med en vass kniv - ej igenom degen.
Grädda i 225°C i ca 8-10 minuter eller tills bröden börjar få färg. Servera bröden ljumma.
Bröden går även bra att förbereda. Grädda dem ljusbruna och låt svalna. Värm dem sedan ett par minuter i ugnen på 200°C före servering.
Källa: Godare Mat med Matbrevet