Det kallar jag frukost...
Glöm torra gamla mackor med smör och något tråkigt pålägg. Dagens Bak på Godare Mat blir min nya standard på frukostbordet...
Matmuffins (4 portioner)
Ingredienser:
1 (ca 150 g) späd purjolök
100 g salami i tunna skivor
8 dl (480 g) vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör skuret i tunna skivor
4 dl mjölk
2 dl (80 g) riven lagrad ost
Tillagning:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och strimla purjolöken. Skär salamin i strimlor. Hacka samman mjöl bakpulver salt och smör gärna i en matberedare.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.Rör i lök och salami.
Fördela smeten i en lätt smord muffinsplåt eller i pappersformar ställda på en plåt. Strö osten på muffinsen.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter om du gör riktigt stora muffins och 12-15 minuter för normalstora.
Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt lossas och serveras ljumma eller kalla till soppa, sallad eller på utflykten.
Fyllningen går att variera efter smak. Uteslut salamin och smaksätt med fint hackade paprikor. Eller prova med fetaost oliver och soltorkade tomater.
Källa: Godare Mat med Matbrevet