Det ska va' gött att leva...
Annars kan det kvetta... Gott att leva innebär också god mat... Eller ännu hellre Godare Mat...
Oxrulader med bacon och gräddsås (4 portioner)
Ingredienser:
600 g nötinnanlår
salt
peppar
3 saltgurkor
6 baconskivor
smör, till stekning
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
1 liter kalvbuljong
Gräddsås:
1 dl vispgrädde
1 dl Crème Fraiche
franska örter
2 dl buljong från ruladerna
Tillagning:
Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek. Salta och peppra på köttet. Dela varje saltgurka till 4 stavar och dela varje baconskiva en gång på längden. Lägg en bit gurka och en skiva bacon på varje köttbit. Rulla ihop till rulader. Stek dem gyllenbruna i smör runt om. Lyft över dem i en gryta och tillsätt grovt skuren morot, lök och lagerblad. Slå på buljong så det täcker ruladerna. Låt sjuda ca 15 minuter.
Lyft upp ruladerna och låt kalvbuljongen koka 10-15 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädde, crème fraiche och buljong från ruladerna. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö över rikligt med hackad persilja.
Källa: Godare Mat med Matbrevet