Det ska va' gött att leva...

Annars kan det kvetta... Gott att leva innebär också god mat... Eller ännu hellre Godare Mat...


Oxrulader med bacon och gräddsås (4 portioner)


Ingredienser:


600 g nötinnanlår
salt
peppar
3 saltgurkor
6 baconskivor
smör, till stekning
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
1 liter kalvbuljong


Gräddsås:


1 dl vispgrädde
1 dl Crème Fraiche
franska örter
2 dl buljong från ruladerna


Tillagning:


Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek. Salta och peppra på köttet. Dela varje saltgurka till 4 stavar och dela varje baconskiva en gång på längden. Lägg en bit gurka och en skiva bacon på varje köttbit. Rulla ihop till rulader. Stek dem gyllenbruna i smör runt om. Lyft över dem i en gryta och tillsätt grovt skuren morot, lök och lagerblad. Slå på buljong så det täcker ruladerna. Låt sjuda ca 15 minuter.


Lyft upp ruladerna och låt kalvbuljongen koka 10-15 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädde, crème fraiche och buljong från ruladerna. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö över rikligt med hackad persilja.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0