Double feature

Dags för middag och då tänkte jag vara någorlunda hälsosam...


Sallad med rökt regnbåge (6 portioner)


Ingredienser:


1 varmrökt regnbåge, ca 500 g
salladsblad, gärna flera olika sorter
100 g sockerärter
2 avokadofrukter
några färska spenatblad
3 tomater
salladsskott


Tillagning:


Rensa och filea fisken, ta bort skinnet och alla småben.


Snoppa sockerärterna om de är färska. Koka sockerärterna nätt och jämnt mjuka, låt dem rinna av och kallna. Ansa och skölj salladsblad och spenat. Dela avokadofrukterna, ta ur kärnorna och ta bort skalet (det enklaste är att dra med en liten vass kniv utmed insidan av skalet och sedan lyfta ur hela fruktköttet med en matsked). Skär fruktköttet i klyftor eller bitar. Skär tomaterna i skivor eller klyftor.


Arrangera salladsblad, spenat och sockerärter på ett stort fat eller på tallrikar. Dela fiskfiléerna i bitar och lägg dem ovanpå. Fördela avokadon och tomatklyftorna och lägg på några salladsskott.


Servera med Sauce Verte och bröd.


Glöm nu inte det gratis Matbrevet


Sauce Verte (4-5 portioner)


Ingredienser:


1 pkt spenat, hackad djupfryst ca 200g
1 knippa persilja
1 1/2 dl lättfil, filmjölk eller fil och gräddfil blandat
1-1 1/2 tsk senap, osötad
1 msk lättmajonnäs
1 tsk vinäger, eller citronjuice
1/2-1 tsk salt


Tillagning:


Tina spenaten. Låt den rinna av i en sil. Finhacka dill och persilja. Blanda samman fil, senap, majonnäs, vinäger och ev salt. Rör ner spenat och kryddgrönt.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0