En älg? Jag tar den...
Veckans utskick avklarat och har dessutom hunnit med massor med jobb, belönar mig själv med en riktigt god middag, Dagens Rätt på Godare Mat...
Älgfärsbergare med smörstekt svamp (4 portioner)
Ingredienser:
400g älg- eller nötfärs
1 liten finhackad rödlök
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 finhackade enbär
1/2 tsk timjan
2 msk smör
500 g höstsvamp
2-3 msk smör
2 finhackade scharlottenlökar
1 liten purjolök i skivor
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
Tillagning:
Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas.
Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smör och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i scharlottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar.
Stek biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon.
Källa: Godare Mat med Matbrevet