EU-kex?

Bara sisådär en 14 timmar kvar, sedan är det dags för nästa upplaga av Matbrevet, Sveriges kanske bästa nyhetsbrev om mat och dryck. Har du startat din gratis prenumeration än?


Brysselkex (50 st)


Ingredienser:


4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör


Garnering:


strösocker
ev. röd hushållsfärg
ev. hallonsylt


Tillagning:


Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. Rulla dem i socker. Vill du ha rosa socker, häll ut strösocker på ett smörpapper, häll på några droppar röd hushållsfärg och arbeta in med en sked.


Sätt ugnen på 175 °C.


Lägg rullarna kallt. Skär dem i skivor och lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Gör ev en fördjupning mitt på varje kaka och lägg i lite sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0