Gott på kinesiska

Gillar du kinesisk mat? Då är det här definitivt för dig...


Ett av många unika recept som har sitt ursprung hos Godare Mat, besök oss gärna och glöm inte det gratis nyhetsbrevet, Matbrevet...


Sötsur kyckling à la Tobbe (4-6 portioner)


Ingredienser:


750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
1 liten purjolök
1 brk bambuskott
6 msk olivolja


Sötsur sås:


4 msk finhackad morot
2 st finhackad schalottenlök
2 klyftor finhackad vitlök
3 cm röd spansk peppar
3 dl kycklingbuljong
3 msk röd vinäger
2 tsk socker
2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten


Tillagning:


Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.


Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.


Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.


Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.


Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.


Servera med jasminris.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0