Have a sweet tooth, do you?
Jag är som de flesta andra. Jag tycker om sötsaker, även om jag vet att det inte är hälsosamt med en massa socker...
Äppel- och aprikospaj (8-10 portioner)
Ingredienser:
Deg:
75 g margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
75 g keso
Fyllning:
3 stora äpplen
3 dl aprikospuré (barnmatsburk) eller mosade torkade, blötlagda aprikoser
Tillagning:
Gör degen för hand eller i matberedare. Hacka samman margarin och de båda mjölsorterna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten, ca 26 cm i diameter. Tryck fast aluminiumfolieremsor utmed kantens insida. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort folieremsorna.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut ett tunt lager aprikosmos i botten på degskalet. Lägg äppelklyftorna takpannevis lite omlott ovanpå. Bred på resten av aprikosmoset. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Servera pajen ljummen med lättglass eller light-glass.
Källa: Godare Mat med Matbrevet