It's all good...
Mätt och belåten efter en riktigt god söndagsmiddag... Ett av tusentals läckra recept på Godare Mat...
Örtstekt rostbiff med grönsakssås (8-10 portioner)
Ingredienser:
1 kg rostbiff
2 dl hackad persilja
1 dl hackad dill eller gräslök
6 msk blandade färska örtkryddor (timjan, dragon, oregano)
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
Sås:
150 g späda morötter
2 färska lökar
125 g broccoli
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 knippa gräslök
2-3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 125º.
Hacka eller mixa samman kryddörterna. Gnid in köttet med örter, peppar och salt. Stek i ugn till önskad innertemperatur. Vid 55º är köttet rött inuti och vid 60º rosa. Beräkna stektiden 1-1 1/2 tim.
Skär morötterna i mindre bitar, löken i klyftor och dela broccolin i buketter. Börja med att koka morötterna i grönsaksbuljongen, ca 5 min. Lägg i lök och broccoli och koka ytterligare ca 5 min.
Hacka gräslöken i matberedaren. Tillsätt grönsakerna och kör till mos. Späd med grönsaksbuljongen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ihop i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp rostbiffen och servera den kall med sås, sallad och färsk potatis. Potatissallad är också gott till.
Källa: Godare Mat med Matbrevet