Lyxigt sötsug...

Fullt upp med att bygga på sajten, har blivit lite sporadiskt med inläggen här. Det gottgörs med något syndigt gott från Godare Mat... Glöm inte att signa Matbrevet...


Fransk chokladmousse (8 portioner)


Ingredienser:


125 g mörk choklad
2 tsk pulverkaffe
1 1/2 msk hett vatten
4 äggvitor
1/2 krm salt
3 msk florsocker


Garnering:


hyvlad mörk och/eller vit choklad


Tillagning:


Bryt chokladen i bitar och låt den smälta över vattenbad. Lös upp pulverkaffet i det heta vattnet och blanda det med chokladen under kraftig omrörning. Låt svalna något.


Vispa äggvitorna med saltet till mycket hårt skum. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Vänd ner en tredjedel av äggvitesmeten i chokladsmeten och rör tills allt är väl blandat. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitesmeten.


Häll upp smeten i portionsformar eller små koppar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 2 timmar. Den kan stå till nästa dag.


Ta fram moussen ur kylen en stund före serveringen, den ska inte vara för kall. Garnera med hyvlad mörk eller vit choklad.


Chokladmoussen kan frysas. Ta fram den ett par timmar innan den ska serveras och låt den tina i rumstemperatur.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0