Middag på italienska
Tusan vad gnälliga ungar kan vara när de tycker att de är hungriga, och inget tålamod alls. Spelar ingen roll heller att man försöker få dem att förstå att riktig matlagning tar tid. "Men på McDonalds går det ju snabbt..." McDonalds är inte matlagning, det är utfodring...
Här Dagens Mat på Godare Mat...
Saltimbocca med salvia och persiljepesto (4 portioner)
Ingredienser:
Saltimbocca:
4 stora/8 små tunna skivor av nötinnanlår
1 dl Crème Fraiche fetaost & soltorkade tomater
10 g färsk salvia, hackad
smör
tandpetare
Rotsakswok:
300 g morötter, grovstrimlade
300 g kålrötter, grovstrimlade
200 g rotselleri, grovstrimlad
200 g palsternacka, grovstrimlad
3 msk olja
25 g smör
flingsalt
vitpeppar
Persiljepesto:
50 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl Allerum XO, finriven
1 msk vitvinsvinäger
3/4 dl olivolja
Tillbehör:
50 g rosésallad
50 g ruccola
Tillagning:
Saltimbocca:
Lägg upp köttskivorna på en plastad bänk. Klicka 1 msk crème fraiche på ena halvan av skivan och strö över salvia. Salta och peppra och vik sedan skivorna dubbelt. Fäst med två tandpetare så fyllningen inte rinner ut. Lägg saltimboccaskivorna i kylen och stek dem strax innan de ska serveras, ca 1 1/2 minut på varje sida på hög värme.
Rotsakswok:
Woka rotsakerna i olja och smör i några minuter. Häll över dem i en ugnsform innan de får för mycket färg. Tillaga sedan i ugnen på 175°C i ca 8 minuter. Smaka av med flingsalt och peppar.
Persiljepesto:
Mixa alla ingredienser slätt och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera saltimboccan med rotsakswok, persiljepesto och salladsmix.
Källa: Godare Mat med Matbrevet