Middagsplaner?
Fantasin infinner sig inte alltid som den borde, i synnerhet inte när det gäller att planera middagen. Tur är väl att Dagens Rätt på Godare Mat finns...
Skinkgratäng (4 portioner)
Ingredienser:
ca 500 g palsternacka
200 g julskinka i strimlor
1 purjolök
200 g champinjoner
2 msk Svenskt Smör
salt
svartpeppar
2 1/2 dl Mellangrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 1/2 dl riven lagrad ost
Tillagning:
Sätt ugnen på 225º.
Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Fördela skivorna i en smord ugnssäker form. Lägg skinkstrimlorna över.
Skiva purjolöken fint. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör några minuter. Salta och peppra. Lägg blandningen i formen.
Vispa grädden. Rör i tomatpurén. Smaksätt med sambal oelek. Bred ut grädden i formen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 15 min.
Servera med en sallad.
Källa: Godare Mat med Matbrevet