Nocturnal cravings...
Hur kommer det sig att varje natt när man sitter och jobbar så kommer sötsuget som ett brev på posten? För en gångs skull förutseende och fixade till redan igår av Dagens Söta på Godare Mat, jobbar för övrigt för fullt med att skriva nästa upplaga av Matbrevet som ska skickas imorgon, en upplaga du inte vill missa...
Rom-russin-tryffel (30 st)
Ingredienser:
1 dl russin
3/4 dl mörk rom
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk snabbkaffe
3/4 dl mörkt muscovado socker
100 g mörk choklad
florsocker med chokladsmak
Tillagning:
Lägg russinen i romen och låt dra ett dygn. Finhacka russinen. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och snabbkaffe. Tillsätt smör och chokladhack och rör tills detta är smält. Blanda i de hackade russinen. Ställ i kylskåp för att stelna. Rulla kulor som doppas i smält choklad och därefter rullas i florsocker med chokladsmak.
Källa: Godare Mat med Matbrevet