Snabbt, enkelt och gott...
Vem har sagt att det måste vara komplicerat att få bra resultat? Snabbt, gott och enkelt med Dagens Bak på Godare Mat...
Spröda hjärtan (30-40 st)
Ingredienser:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
1 dl strösocker
Tillagning:
Hacka samman smör och vetemjöl till en grynig massa.
Tillsätt gräddfil. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca i 30 min.
Kavla ut degen tunt på ett lätt mjölat bakbord. Kavla i lite socker mot slutet.
Ta ut hjärtan med mått. Lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 225ºC, ca 5 min eller tills de fått läcker guldgul färg och känns spröda.
Ta bort kakorna från plåten och låt dem kallna på galler.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback